Söndag

Eftersom jag fyller år om lite mer än en månad, och eftersom jag har namnsdag idag, så fick jag igår en tidig födelsedaqgspresent från min käre Jonas. Helt okej, om ni frågar mig....Elin

Sjätte....

Hittade denna fina bild från dansgolvet igår.
(tagen från "Foto: O-Ringen Hälsingland 2011")

SLUT

VI ÄR I MÅL!
Nu inväntar vi den avslutande och kanske mest avgörande etappen, sjätte.Etapp 5 & 6

Sista etappen idag. Eller ikväll kanske. Hoppas den går bra och att jag vinner över Carin, men jag vet inte riktigt vad vi tävlar i.
I orienteringen gick det fort idag. Jag är grym orienterare när det gäller. Sänker farten till lite under löpning och sen bara orienterar jag skiten ur alla. Vann spurtorienteringen, dock inte med snabbast tid utan med bäst vägval. Känns GRYMT!

Ikväll blir det förmodligen ett annat klädval än ovan, men den som lever får se!
Elin

Etapp 5 ur Carins synvinkel

Jaktstart, alltid lite speciellt. Lite mer nervöst, lite mer hetsigt, lite mer hårt, lite mer av allting. Just nu laddar jag med gröt och äppelmos. Dags att åka till tävlingen om cirkus 20 min. Idag ska jag mosa mina motståndare. Nu kör vi! Dagens lopp avgör om det blir firande ikväll på sjätte. Nej dags att fylla vattenflaskan.


Bilden nedan visar hur jag och Elin i natt sovit och diskuterat taktik.

Etapp 4 ur Carins synvinkel

Först ut idag, närmare bestämt 8.33. Hade tänkt vara först i mål också men det lyckades jag ju inte med. Får bli imorgon istället. Medeldistans idag, min bästa kategori. Borde vara fler medeldistanser på oringen. Idag var jag grym, slog Elin på flertalet sträckor och utklassade henne på spurten. Äntligen spurtrevanch från igår. Något dåligt vägväl till någon kontroll men förutom det och ormen vid sjätte kontrollen har det varit en underbar orienteringsdag.

Nu ska jag plåstra om mina små söta, svullna, blodiga, blåsiga fötter som är fyllda med skavsår. Det kan de vara värda tycker jag och dessutom måste jag ju vara tiptop tills imorgon. Imorgon är det sista etappen och snart släpps startlistan inför jaktstarten, spännande! Kul att se hur många minuter och sekunder som skiljer.


Etapp 4

Har sprungit Oringens enda medel-lopp idag. Kändes medelbra. Sprang i medelfart, orienterade medelbra, sprang medelmycket av banan, kom medelokej i spurttävlingen. Nu måste jag äta lite medel av något slag.

Carin är idag spurtmaster, så jag tog ett kort när hon firade sin seger!
Elin

Etapp 3 ur Carins synvinkel

Strålande sol och tropisk hetta har det nästan varit idag, härligt men varmt! Redan vid startpunkten fastnade Daniel Adams Rays låt "Lilla Lady" på hjärnbalken och trallade med i huvudet hela vägen. Ett störningsmoment kan ni tänka men istället hjälpte det mig att hålla en bra springtakt. Trodde jag skulle vara dö trött idag pga att jag var så seg i förr går men tvärtom var jag pigg som en loppa idag.Vilodagen måste ha gjort sitt. På den långa vägvalssträckan på banan sprang jag om flera styckna i skogen gamla som unga.

Tyvärr så klantade jag till det på andra kontrollen och gjorde ett parallellfel vilket resulterade i en 3 minuters bom. Inte väl behövligt för den totala tiden. Men om jag bortser från tvåan så sprang jag riktigt bra. Dock lyckades jag snubbla på upploppet och jag skyller enbart på detta då Elin vann spurten över mig idag.Etapp 3

Långdistans idag igen. Är lite matt i kroppen men det är ju förståeligt efter gårdagens äventyr. Gick helt okej, är ganska nöjd med mitt lopp. En liten krok mot slutet, men jag höll i ganska bra. Vann spurttävlingen också, vilket jag är mycket stolt över!

Nu ska jag vila, som på bilden

 

 

Elin

 


VILODAG

Nu börjar vilodagen lida mot sitt slut, idag har vi shoppat och utklassat allt och alla på spel. Carin och Elin kan vara ett utav de starkaste teamen när det gäller det mesta. Vi har även fikat sjuuuuukt mycket idag, det är gott och påfyllning av depåerna kan behövas för morgondagen. Snabba kolhydrater=snabba ben.

Adjöken!


Etapp 2 ur Carins synvinkel

Längsta etappen idag, jag trodde bokstavligen att jag skulle avlida idag när jag för andra gången skulle uppför det där berget. Kanske var det kombinationen av min bristande fysiska kapacitet och otränade benmuskler som var den bakomliggande faktorn till detta. Om vi bortser från det fysiska gick det annars finnemang idag inte en enda liten bom så långt ögat kunde nå. Jag är helnöjd idag vilket även Elin är.

Jag ger er en bild på Elin eftersom att hon har varit så sjukt duktig idag!Etapp 2

Idag var en klockren dag. Missade inget alls, och sprang nästan hela banan. Man behöver ju som bekant inte springa hela banan utan bara det viktigaste så länge man kommer i mål. En lycklig Elin kan nu ta en välförtjänt vilodag med muchos shopping.

Så här glad blev jag när jag gick bra. Carin blev också glad!
Elin

Etapp 1 ur Carins synvinkel

Nu är vi igång. Lite ringrostig vid starten då jag nästan lyckades missa att ta definition, tack snälla rara tjej som påminde mig. Dagens lopp gick bra förutom vid tredje sista då jag läste fel på kodsiffran och trodde jag skulle ha en annan kontroll trots att jag var vid min kontroll. Ni vet hur det kan vara. Mycket folk, stressigt, ofokusering och en klantig Carin. Ingen bra kombination. Så det var väl där det försvann lite tid idag. Men det tar jag igen imorgon. Lugna puckar.


Etapp 1

Oringen premiär idag. Gick rätt bra, missade lite på en av kontrollerna i början. Var ju så klart lite nervös att Carin skulle komma ikapp, men lyckades hålla ut. Och tur var väl det för min del, annars hade jag blivit så himlarns tjurig.
Så här såg vi ut idag!
Elin

Hoho

Efter uppmaning av Elin följer jag hennes idé med tidsinställda inlägg. Jag har nu sammanfattat etapp 1 och 2 lite kort. Om inläggen kommer vara trovärdiga och stämma sen det kan bara ödet avgöra. Den som lever får se.

Idag lämnar jag Siemens bakom mig för denna sommar och tar sommarlov, det firar jag nu i denna stund med att unna mig lite lunchrast. Vi höres och synes my friends.


Torsdag

Eftersom Carin idag varit så duktig och letat rätt på gamla resultat kunde ju inte jag vara sämre, så jag letade också rätt på dem. Men de finns ju redan på bloggen så jag behöver ju inte säga så mycket mer.
Hade däremot tänkt pröva på den roliga funktionen med tidsinställda inlägg till nästa vecka. Ett per dag med hur jag har gått och vad vi gjort på vilodagen. Ja, jag vet inte om jag nämnt det men jag är ju lite synsk.
Tvättar idag och måste vara uppe till längre än nio idag. Detta är otroligt då jag gått och lagt mig den tiden hela veckan. Idag ska jag stanna vaken till TIO!!!  Raise the roof!
Elin

Oringen väntar....

Oringen närmar sig med stormsteg och både jag och Elin är överens om att det bästa med oringen är vilodagen. Det kanske säger något om hur hurtiga vi är nu för tiden? Elin erkände för mig för några dagar sedan att under de år vi känt varandra har hon alltid låtit mig vara den bättre (jag tvekar på att jag ens varit den "bättre" av oss trots hennes tjänst), men hon menar att hon medvetet lagt sig i tävlingar, för att jag ska framstå som den bäste orientererskan av oss.

Detta då hon anser att jag var den bättre av oss innan vi lärde känna varandra och för att jag fortfarande skulle vara det, så har hon lagt sig. Eller iallafall låta mig tro att jag varit bättre än henne. När jag fick höra detta blev jag alldeles rörd, tänk vad gullig hon varit genom alla dessa år. Så i år ska jag gottgöra henne, och låta henne brilljera och vinna över mig på oringen. Det kan låta hårt, men jag måste göra henne en tjänst. I vårt förhållande ger och tar man av varandra. Eller hur Elin?


I dessa rastlösa tider på jobbet har jag kollat lite statistik från Oringen i Hälsingland senast vi var där. Se nedan:

Elins placeringar (etapp 1-5): 14,96,67,40,78.     Totalt: 44
Carins placeringar (etapp 1-5): 44,30,38,33,40.   Totalt: 23

På den tiden sprang jag jämt på oringen, och jag minns att jag var väldigt nöjd med den placeringen. Elin var på den tiden en riktig varierad löperska med en väldigt hög högsta nivå då hon fick till det. Vi får se hur det går i år, men jag ska göra allt som står i min makt för att ni ska hitta Elin någon eller några placeringar före mig i resultatlistan varje dag. Det är det minsta jag kan göra.


Det är dags för Elin att träda fram.


Måndag

Sitter och tittar på någon sorts fiskdokumentär. Älskar den här sortens dokumentär, så himla häftiga. Och nu menar jag inte det som i fotbollshäftiga, utan verkligen häftiga. Djurdokumentärer är nog bland det bästa man kan se på på tv. Dokumentärer över huvudtaget.

Har jobbat själv på kontoret idag, vilket ledde till att jag passade på att shakea loss ordentligt vid laminatorn. Gjorde nästan bort mig, men lyckades undvika att någon såg min show. Tror och hoppas jag i alla fall.

Var ute och gick med Jonas, mamma och taxarna också. Himla kul. Slapp regnet gjorde vi också, vilket var sjukt skönt. I likhet med Bosse gillar jag inte att vara blöt.
Elin

Regnet det bara öser ner...

Det bara regnar och regnar. I morse fick jag cykla till jobbet i pappas regnbyxor vilket inte var det mest välsittande plagget på mig. Och snart är det dags igen att ta sig ut i regnet för att komma hem. Det känns lite som en äventyrsresa, kommer jag orka cykla hem i regnet eller kommer jag dränkas i allt regn. Eller kommer regnet kanske rent av spola bort mig? Det återstår att se.


Friday

Idag är det väldigt dålig uppdatering på Bloglovin vilket gör arbetsdagen lite segare och långtråkigare. Igår fick alla sökande studenter det första antagninsbeskedet till universiteten och högskolorna. Jag minns förra året hur jag hela tiden gick in på studera.nu för att kolla läget och hur nervös jag var. Tihi. Det var en spännande tid. Nu blev jag taggad på Nolleperioden i höst som sträcker sig över fyra veckor. Jag ser fram emot att vara aktiv i sektionen detta år och ta hand om nollorna som både phadder och sexslav i sexmästeriet. Jag vet att det kommer bli en riktigt rolig tid! Jagblir alldeles sprallig när jag tänker på det!Nu till något helt annat. I eftermiddag kommer äntligen Jonas hit! Som jag har längtat efter den grabben. Så ikväll ska vi nog köra på en riktig klassisk myskväll med allt ifrån tacos till film. Men först, jobba klart för idag, sen om jag pallar tänkte jag springa ett pass också innan han dyker upp.

PUSS

(sååå här taggad var jag på nollelördagen förra året, hehe)

Torsdag

Snart slut på jobbdagen, tjoho! Börjar få sjukt ont i axel/skulderblad/armmuskler på grund av min arbetsställning. Kan det vara musarm? Fast liksom uppe i armen? Hur som helst gör det väldans ont. Funderar på om jag ska höja skrivbordet eller stolen. Men nu är det ju bara en halvtimma kvar så det problemet lämnar jag tills imorgon.

Sitter och väntar på att pappa ska komma och hämta mig, så vi kan åka och hämta upp mamsen för att åka mot Linköping idag igen. Denna gång ska jag hänga HM och Åhlens medan de hämtar möbler på IKEA. Jag tycker det låter som en bra deal. Ikväll ska jag även försöka hinna med lite pannkaksstekning då pannkakor är himmelskt gott, så jag får med mig lite pannkakor till matlåda imorgon.

Nej dags att ta tag i sista registreringen i Pulse mina vänner. Ta hand om er.


Tisdag

Det har varit lite sisådär med mitt bloggande på sista tiden, men det är bara för att jag är så sjukt busy. Jag har liksom ett liv utanför bloggen och Days of our lives.

Har i alla fall flyttat tillbaka upp på berget, så nu bloggar jag för första gången i nya lägenheten med nya köksbordet. Tur att man har en händig far, annars hade det varit halva stolar vi suttit vid.

Eftersom jag är en sån eminent bloggerska så lägger jag upp en bild på nya bordet+nya stolarna+nya vattenmelonen+nya teet+nya Jonas. Näe, ljög bara. Det är ju samma gamla Jonas som alltid, bara i en lite snyggare pose.Elin

Måndag

Lite lagom efter en veckas sjukdom går jag med på att springa Köpmarunt med pappa. Rundan blev till slut 12 km och jag dog lite under löpningen. Det är bara att konstatera att pappa springer i från mig lika lätt som jag springer i från en myra. Hans argument till att vi skulle springa ihop utan att han skulle springa ifrån mig bestod av att han är 60 år (vilket han inte ens är) och att en tjugoåring ska vara i sin livs form (höhö). Men jag visste hela tiden att han skulle springa i från mig, den där sega gubben. Han var iallafall snäll och väntade på mig och peppade mig emellanåt när jag behövde det. Så jag gillar honom ändå trots att han springer ifrån mig, dessutom kändes det himla skönt efteråt.
Nu ska jag bädda ner mig och lyssna på musik innan det är dags att sussa.

Skor?

Nu sitter jag på jobbet och grämmer mig över varför jag aldrig köpt virkade ballerinaskor. De är så så oerhört söta! De har funnits på HM, Dinsko och på massor av andra skoaffärer. Men nu verkar alla vara totalt slut. Jag är tydligen lite efter. Men just nu skulle jag nästan kunna göra vad som helst för att få tag på denna sort. Så ge mig tips!

Dessutom måste jag fundera ut vilken färg jag vill ha på mina nya converseskor som mamma ska sponsra mig med. Känns lite tråkigt att köra på vitt i år igen, eftersom jag haft det de senaste åren. Kanske blåa? Känner att jag har väldigt svåra beslut framför mig.

(tänkte lägga upp en bild här på fina virkade ballerinaskor, men jobbdatorn vill inte riktigt sammarbeta.

fredag

Idag gick jag upp sjuuuukt tidigt. Kvart i sex ringde klockan och kvart över var jag uppe och skuttade. Jobbade till halv ett och tog bussen och tåget hem. Åt lite lunch och shoppade sen lite med mamma. Bauhaus var inte så jävla spännande som det låter. Med betoning på inte.
Känner redan nu att detta låter tråkigt så jag lägger in en bild på Felix istället.
Elin

Torsdag du vet

Tekoppen är fylld, vattenflaskan lika så. Jag har bunkrat upp tillsammans med halstabletter för att klara mig igenom dagen. Förutom at påfyllnad kommer behövas ett visst antal gånger. Idag kom jag till jobbet straxt innan sju, det är skönt att vara här tidigt. Lugnt och skönt! Dock inte lika skönt att gå upp klockan sex när halsen värker. Det är min kära fader som har smittat ner mig med sina äckliga sjukbaciller som hade antastat honom förra veckan och nu har de anlänt till mig.

Idag blir det vanliga sysslor framför datorn, och däremellan ska jag klämma in lite jvm så jag är uppdaterad. Dags att återgå till hålcylindrar och avspänningskärl, med andra ord: tjänsten kallar!


Evelina

Igår efter klippningen blev det en långpromenad (då förkylningen inte tillåter någon löpning) med min rara vän Evelina. Nu har hon äntligen kommit hem efter en månads resande i USA, så nu får hon faktiskt se till att vara hemma och leka med mig tycker jag.

Det var jättespännande att höra allt hon varit med om i USA, och jag blev riktigt sugen på att åka dit. Efter promenaden fick jag mina röda converseskor som jag ska ha i Sexmästeriet i Lund, för endast 300 kr jämfört med 700 kr som de kostar här hemma i Sverige. Fet tvärt!

Jag fick även en liten USA-/födelsedagspresent. Två jättefina trosor och en bodylotion från Victoria´s Secret i en likadan påse. Så himla rar den där Evelina. Så nu har jag också en sån fin påse!

 

Har du klippt dig?

30 centimeter senare, bättre bild kommer nog upp inom kort.

Måndag

Idag har jag haft en intressant dag på jobbet. Började med att rota i en sopcontainer, fortsatte sedan med att inleda ett förhållande med laminatorn (som trots att det står Turbo på inte är så jävla snabb alls) och till sist klippte jag lite. FEST!

Blev lite ledsen för att det inte gick super för Jonas men gjorde det lite bättre genom att ge blod. Kom hem på rätt bra humör och lyssnade på lite musik och sen fotade jag lite.

Först en dagens outfit

Har ett svart linne som är lite hemmagjort, omgjorda jeans shorts som från början är ett par Cheap Monday, rosa strumpor från H&M och världens största plåster från blodcentralen i Södertälje.

Fotade lite blommor sen också

Det var allt för nu

Elin

Låt det falla

Imorgon är det dags, jag vet att jag kan uppfattas tjatig, men imorgon är det dags för klippning. Jag hoppas innerligt att jag kommer passa i det. För vad tusan gör jag annars? Äsch jag har familj, pojkvän och vänner så jag borde ju klara mig även om jag blir skitful. Jag har hedrat mitt hår nu ikväll genom att ta lite bilder och jag går och drar och känner i det lite extra nu innan det är för sent.
Bild 1: En jämförelse med nuvarande och morgondagens nya frisyr, typ.
Bild 2: Dagens hårlängd, tänk bort toffsfrillan.
Bild 3: Galning insnurrad i sitt långa hår

Söndag

Igår var en himlarns trevlig dag. Hängde hela förmiddagen och eftermiddagen på Erstaviksbadet med Johanna, Karro, Elsa, Malin och Klara. Supermysigt tills jag på en sekund gick från blåvit till kräftröd på hela ryggen. Svider sköööönt idag.

På kvällen grillade vi hos Elsa och var det dags för lite utgång. Också det var trevligt, trots att den fem kilometer långa kön utanför Sommar ledde till att vi fick söka oss till ett annat ställe. Men det var kul det med!

Idag har farmor varit och hälsat på med lite fika, och nu lagar jag ett par shorts. En mycket spännande helg med andra ord.

Har inte varit så kamera aktiv så jag kör utan bild idag.


Elin

RSS 2.0