Lördag

Jag har nu haft en mycket trevlig vecka i Örebro. Den började dock rätt dåligt. Jag fick inte åka med mitt tåg för att jag hade cykel. Sen fick jag inte åka med mitt pendeltåg för att jag hade cykel. Dock blev jag räddad av familjen Ström som förbarmade sig över mig och tog med mig ner till Örebro. En himla tur för mig, då jag var i upplösningstillstånd.

Oringen mässigt har det inte var en kanonbra vecka. Det har regnat galet mycket och jag insåg att jag är alldeles för dåligt tränad för att orka springa dryga sju kilometer fyra dagar av fem i över en timme åt gången. Men utöver det så var det en bra vecka. Jag hade det trevligt i mitt hus och det var bra.

Nu sitter jag uppe i lägenheten och ska snart börja tvätta mina kläder.

Här kommer ännu en bild på en solnedgångElin

Lördag

Idag drar jag till Örebro för att springa Oringen. Det ska gå fort. Hoppas jag på. Men det kommer ju att visa sig efter hand. Hur som helst. Det jag ska säga är att nu kommer vi ligga på latsidan när det gäller bloggen under veckan. Kanske inte föresten, det beror på hur mycket tillgång vi har till internet.

För att fira vårt borta varande lägger jag upp en bild på mitt ena öga. Kul!Elin

Torsdag

Idag har det varit en händelsefylld dag, och för att inte tråka ut alla er som läser så tänker jag ställa upp dagens inlägg i punktform.

1. Dagens ros: går till den dam jag träffade på Grev Turegatan och som var klädd i grön tröja. Hon berättade för mig att hon redan är kund hos oss och att hon var väldigt nöjd. Men det räckte inte, utan hon berättade även att hon tyckte att jag gör ett väldigt bra och viktigt jobb och att hon inte kan förstå att folk inte fattar det. Hon gjorde min dag med sitt lilla pepp-talk. Tack!

2. Dagens ris: går lätt fett till SJ, och den här gången gäller det artikeln som idag fanns med i DN. Där sitter den lille VDn (som förmodligen aldrig behöver åka tåg) och berättar hur det är vädrets fel att tågen inte går i tid, det är Trafikverkets fel att det blir kaos med avgångar ibland och det är även deras fel att det var sånt kaos i vintras. TA LITE JÄVLA ANSVAR FÖR DITT VÄRDELÖSA FÖRETAG OM DU VILL HA RESPEKT FRÅN DINA KUNDER! Sitt inte och kasta sand i din lilla sandlåda.

3. Dagens chock: var när mamma gjorde en störtdykning när vi var ute och sprang. För alla som inte var med kan jag berätta att det såg ut ungefär som det gör när Anja gör sälen efter bra åk. Upp, fram, platt fall. Brutalt. Vi tog oss tillbaka till bilen, och sen fick jag laga ihop mamma med tejp när vi kom hem. Hon är nu väldigt ynklig.Nu ska jag duscha och sen sova. Good bajs
Elin

 


Onsdagkväll

Dagen börjar lida mot sitt slut vilket innebär att man får sova snart! Jag älskar att krypa ner i sängen efter en jobbdag då sömnen känns riktigt förtjänad. Dessutom om jag går och lägger mid tidigt idag blir det snabbare fredag och då får jag äntligen träffa min man! Just nu saknar jag honom väldigt mycket. Men jag ska hålla ut, jag är ju ingen mes heller!

/ Carin


Utkast: Juli 21, 2010

Helgen i Stockholm var väldigt trevlig med allt från sol och bad till Gröna Lund! Kanske bjuder på en bild så småningom. Nu sitter jag som så många andra dagar på jobbet, idag har jag varit väldigt trött och seg och därför passat på att utföra "Kaffemaskinstestet". Kaffe och dess släktdrycker är ju bra när tröttheten smyger sig på. Här nedan listar jag Kaffemaskinstestets resultat med placering och motivering.

CARINS KAFFEMASKINTEST! Det bästa först sen kommer bottenskrapen!

1. Chocomilk - Utan tvekan det godaste att dricka under en arbetsdag på kontoret. Den milda krämiga smaken av chocklad och mjölk tillfredställer verkligen smaklökarna. Ett stort plus i kanten för det goda skummiga skummet uppepå.

2. Choklad - Kommer på en hedrande andra plats tätt efter chocomilken. Den liknar Chocomilken i smaken men saknar det där lilla extra krämiga, vilket även blir dess fall. Men annars en mycket trevlig dryck som klassas som en klassiker i Kaffemaskinens värld.

3. Wiener Melagne - Ja bara namnet är ju värt en tredje plats. Dess lyxiga namn höjer faktiskt dryckens karaktär. Smaken är lite starkare och lite torrare men ändå väldigt trevlig, den smygande smaken av choklad höjer betyget.

4. Cappucino - En favorit hos många kaffeälskare. Hos mig går den inte riktigt hem. Smaken är fyllig och rund men när inslaget av kaffe gör sig påmint rynkar jag på näsan. Hade den haft mindre kaffesmak hade den kanske kunnat få lite bättre betyg, kanske!

5. Kaffechoc - Helt enkelt en blanding av kaffe och choklad. Enligt mig ingen lyckad blandning då smaken trängs bort och känns något sträv.

6. Café au lait - Helt enkelt "kaffe med mjölk" enligt det franska språket. Även här tar kaffesmaken över lite för mycket, och istället för hälften mjölk hade jag minst behövt 3/4 mjölk. Känns förövrigt lite tråkig och något blaskig. Ändå ett bra alternativ för kaffeälskarna som inte vill ha det så starkt.

7. Mocca -  Alldeles för mycket kaffesmak, alldeles för strävt, alldeles för beskt. Ja mer behövs inte sägas.

8. Kaffe - Innan testet trodde jag faktiskt inte att kaffet skulle knipa sista platsen. Visst hatar jag kaffe men detta kaffe var desto värre än "vanligt". Smaken var inte bara äcklig och besk utan även vattnig och med en konsitg eftersmak som kan liknas något i kemikalisk väg. Usch! Dock ska den ha lite plåster på såren då jobbets Kaffemaskin är ökänd för att brygga osmakligt kaffe. Så skvallret om det äckliga kaffet i fikarummet stämmer alltså.


Tisdag

Idag grattar vi både Johanna och farmor som fyller år! Grattis!!

Jag har spenderat dagen på mitt arbete utplacerad på stureplan, det var rätt så trevligt. Fick någon låsning i ryggen som medförde smärre domningar och lite ont från skulderbladet och ner till armbågen, men detta löste jag genom att köpa en glass när jag väntade på tåget. Kul!

När jag kom hem väntade mamma vid stationen (sovandes och snarkandes i bilen bör tilläggas) för att ta mig upp till klubbstugan. Där väntade ett träningspass som för min del bestod av backintervaller. Också kul!

Nu väntar Morden i Midsommer, och sedan en tripp upp till berget för lite sömn. Jätte kul!


Elin

Måndag

Jag lyckades överleva natten trots allt kliande. Dagens arbetspass var däremot värre. Min kollega fick förbjuda mig att klia, men var trots detta tvungen att gång på gång (ungefär varje kvart) påpeka att jag inte fick klia. Men det kliar ju så mycket.

I helgen var det som sagt var kalas för Annika som fyllt år. Dock lyckades jag med bravaden att glömma kameran i väskan under hela helgen. Detta var lite tråkigt eftersom det resulterade i noll bilder. Men för att göra upp för detta så tog jag med mig kameran på en tur i trädgården när jag kom hem.

Elin

Söndag

Ska snart sova, men först måste jag berätta en grej. Igår var det ju kalas för Annika och jag befann mig under aftonen utomhus. Detta resulterade i inte mindre än 61 myggbett på benen. Jag sitter allstå med 26 styckna på vänster benet och 35 på höger benet. Det är fan INTE okej. Jag dör snart i hysteriskt kliande.


Elin

Härlig helg

Nu vill jag att det ska bli eftermiddag! För vad händer då? Jo jag ska åka till Stockholm och hem till Malin för lite klassåterträff. Jag är övertygad om att det kommer bli en galet rolig helg. Detta innebär ingen bloggning i helgen, men jag kommer berätta om alla roligheter när jag kommer hem! NU KÖR VI!Torsdag

Idag har jag likt alla andra dagar arbetet. Som alla de andra dagarna var det strålande väder utanför fönstret tills jag slutade för då kom molnen fram. Dagens arbete var inte som alla andra dagars arbete, idag fick jag en helt ny uppgift att göra. Jag skulle nämligen dela in fyra stora Whiteboardtavlor i scheman och planeringstavlor. Så idag blev det ingen dator, vilket innebar inget internethäng eller bloggande. Det innebar även att jag slapp stirra mig blind på turbinritningar från 60-talet. Till min hjälp för uppgiften hade jag sax, linjal, pennor och en himlans massa indelningtejp. Jag förbrukade säkert tio rullar tejp. Det bästa av allt med att fixa tavlorna var att jag fick vara inne på chefens kontor helt ensam där man kunde stänga dörren om sig och lyssna på musik högt. Woho! Det tog mig en hel arbetsdag att bli klar med de där tavlorna, lite enformigt men ändå helt okej roligt. Jag ska visa er en bild någon dag på mina fina raka linjer och rutmönster. En till sak som förgyllde dagen idag var att grabbarna bjöd med mig ut på lunch idag, och vad var det för lunch? Jo, PANNKAKSFROSSA! Det var riktigt gotte.

Nej nu ska jag packa min bag för imorgon bär det av till Stockholm och hem till Malin för att ha lite klassåterträff. Kommer bli himla trevligt och mysigt!

Lev väl/ Carin

Torsdag afton

Idag har jag genomfört min första dag på mitt nya jobb (vaddå nytt, har jag haft ett gamalt?). Det kändes riktigt bra, men jag väljer att inte ropa hej förän jag hoppat hela vägen över bäcken.

Nu sitter jag i lägenheten efter en middag med min mor och far. Det var himla trevligt. Dock luktar jag vitlök i hela munnen. Det känns som att lukten osar ur mig, som en hundbajs under skon. Inte så gott, men jag får skylla mig själv som vitlökade tzatsikin så mycket.

Imorn jobbar jag lite mer, och sen så åker jag till Jonas i Karlstad. Wihoo!Elin

Tisdag

Precis som Carin har jag lidit av sömnbrist under natten, och precis som för Carin berodde det på värme. Jag vaknade x antal gånger i en sjö av svett, och vid halv fem blev det så outhärdligt att jag fick öppna fönstret på vid galvel. Detta ledde dock till att jag inte kunde ha nere rullgardinen, vilket ledde till solljus i rummet. När jag vaknade åtta av att det fortfarande var för varmt gav jag upp.

Nu sitter jag i vardagsrummet med balkongdörren och ett fönster öppet för lite korsdrag, och det fungerar rätt bra. Längtar dock lite till den kylskåpskalla källaren som finns hemma i huset. Men jag orkar inte gå dit igen.

Hur som helst, så här såg det ut igår när jag tittade ut genom fönstret
ELin

Hoho

Det är snart lunchdags på jobbet vilket jag ser fram oerhört mycket emot. Jag behöver energi, är hur trött som helst idag. Jag misstänker att det beror på min bristande nattsömn. Igår hade jag nämligen bestämt mig för att sova nere i källaren för där är det ett vettigt gradantal, det är faktiskt riktigt svalt och skönt. Alldeles perfekt för sömn där man till och med kan använda täcke. Innan jag skulle gå och lägga mig satt jag uppe och kollade på Van Veeteren på fyran (en deckare för alla som inte vet), vilket inte var så smart.

Jag trodde inte att jag var så lättskrämd, men tänk vad fel man kan ha. Det gick bra i ungefär tjugo minuter innan jag började inbilla mig att det skulle komma in mördare och innan jag började höra ljud och se bilder. Så efter en halvtimma fick jag smita upp för att lägga mig i mitt rum där jag känner mig trygg. Dock är det ruskigt varmt där inne så jag kom ändå inte ifrån den tropiska värmen. Rackarns. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt, jag har ju för tusan bott i samma hus i 19 år så jag borde ju inte vara rädd för källaren. Idag är det morden i midsomer på tv, och det vill jag ju också se. Så mitt mål med dagen blir helt enkelt att försöka få Eric att sova nere i källaren också, då kan jag både kolla på det och slippa bli mördad själv.

/ Carin


hoho

Nu är jag hemkommen från jobbet och har vräkt ut mig på trädäcket i solen med lite Oskar Linnros i högtalarna. Detta är mycket trevligt. Snart ska jag även försöka mig på ett styrkepass här i solen, allt för att slå två flugor i en smäll. Det är ju så man får göra när man är en arbetande kvinna och tiden är knapp.

Förresten fick reda på antagningen idag, och JAG KOM IN I LUND! Yes! Så nu blir det civilingejör med inriktining Lantmäteri till hösten! Jag ser fram sjukt mycket mot det, och det känns extra skönt att jag dessutom redan har lägenhet fixad nere i Skåneland. Nu blir det väntan, uppladdning och lite påläsning på språket där nere innan det är dags.

Carin

Måndag

Befinner mig nu uppe på berget i lägenheten och tvättar lite. Det känns duktigt, mycket vuxet av mig.

Jag har hunnit med att träna lite idag, det känns också väldigt väldigt duktigt. Dock häll jag på att falla ihop efter ungefär tio minuter för att jag var så trött. Men det löste sig och jag lyckades ta mig vidare. Himla bra.

Kan också meddela att jag har kommit in på min utbildning i höst. WOHOOOO! Detta firar jag med att lägga upp en bild jag tog från fönstret i förra veckan.Elin

Söndag

Ska börja med att be om ursäkt till martin, förlåt. Det var inte meningen att få dig att gråta som en liten flicka:) Haha.

Idag har jag bara hängt en massa. Solade lite på förmiddagen, det var helt vansinnigt varmt. Efter att jag smält färdigt sydde jag lite på en kjol till syster min, och hon blev jätte glad. Så glad att vi bestämde oss för att ta en långpromenad med taxarna. Det tyckte de var roligt, väldigt kul. Så kul att både Bosse och Felix simmade frivilligt utan att jag la i dem. Detta säger mycket för Bosse tycker så illa om vatten att han helst inte skulle dricka om det inte var nödvändigt.

Sen kom vi hem och jag vilade lite och nu har jag duschat. Andra gången den här veckan för alla som undrar hur äcklig jag är.Elin

Lördag

Idag har jag sprungit från Årstaberg till stan tillsammans med Karro, Johanna, Ida och Johan. Jag höll på att avlida för att jag är så otränad, så det slutade med att Johan fick ta över min magväska för att jag skulle orka springa mer. Lite pinsamt, men det var ju samtidigt så att jag fick den bästa träningen.

När vi kommit fram så badade vi lite. Det var så kallt att man domnade och jag fick lite panik, men jag tror vi roade turisterna som skulle åka sightseeing båt från kajen där vi var. Efter badet bjöd Johan oss på brunch. Det var sinnessjukt gott, och jag åt tills jag nästan kräktes. Så gott var det. Jag ska börja med att alltid äta brunch. Smaskens alltså.

Nu har jag börjat putsa fönstrena, så mamma ska bli glad. Har halva vardagsrummetsinsida kvar och köket, sen har jag gjort mitt med fönsterputsen. Men nu har jag en liten paus.Elin

Fredag

Jag kan bara hålla med Carin angående Lilians och Jonas prestationer idag. De är fan bäst.  Så jävla gött måste jag säga.

Idag har jag legat ute vid trehörningen med syster och Mathilda. Det var skönt, lite för mycket bromsar i luften men annars var jag nöjd. Det blev dock inget bad för min del, men jag tvångsbadade båda taxarna två gånger. Jag säger till mig själv att de gillade det väldigt mycket.

Snart ska jag försöka väcka min syster till liv så vi kan laga lite middag eftersom jag är döden hungrig. Detta trots att jag ätit upp resten av min pizza som vi gjorde igår. Det har tagit hårt på mig att bada vovvarna.Nu ska jag återgå till tv, my best friend!

Elin

:)

Grattis Lilian och Jonas till era silver idag på medeldistansen, ni är ju helt enkelt bara för bra!


Torsdag

Idag har det varit en mycket lång dag. Den började klockan sex med uppstigning för att åka till jobbet där jag sa upp mig. Jag är mycket nöjd med detta beslut, eftersom jag ogillar slav/volontär arbete. Speciellt om det är jag själv som ska utföra det.

Sedan åkte jag hem och gick ut med taxarna för att åka till Karro för lite häng och pannkakstårta. Från henne fortsatte vi in till stan där vi lämnade in mina cvn på diverse ställen och sedan ägnade oss åt lite shopping.

När jag kom hem mötte min syster mig vid stationen då vi skulle handla tillsammans. Det blev pizza-grejer, och när vi tagit oss till le haus så kirrade vi lite mat. Gott var det, och sen hamnade jag här.

Imorn får jag se vad jag gör, förmodligen ska jag åka och bada med syster och Matilda. Spännande.


Nu ska jag hänga vidare
Elin

Tisdag

Nu har jag avklarat ännu en arbetsdag! Idag var det ganska roligt att jobba då vädret ute inte var så bra, dessutom lärde jag mig hur man gör hembränt. Så nu kan jag allt från jäsning till lagring och smaksättning. Nu är det kväll och jag sitter och väntar på att Eric ska grilla klart maten sen blir det eventuellt lite fotbolls-VM sen lite sömn på det!

Måndag

Sitter hemma och ska snart sova. Tänkte bara meddela att jag lever, jobbar och tävlar om kvällarna. Ibland äter jag också, ganska ofta faktiskt. Speciellt idag på IKEA, min femkronors bulle was the shit.PS. Jonas var trea idag på JVM, han är fan grymElin

död

Då var första passet på över två veckor och tredje passet på mer än en månad avklarat. Det var inte roligt och just nu är jag halvdöd!


/carin

Måndag igen

Igår kom jag hem från Värmland. Värmlandshelgen var mycket trevligt med allt från bad till visit i Karlstad. Jag fick även titta på massvis med kossor. Huset vi bodde i var verkligen jättefint, och jättestort! Verkligen så där mysigt och hemtrevligt med både stora och små rum. Dessutom bodde det en urmysig hund där, Nelson hette han och var verkligen hur söt som helst. Han kan dessutom vara den största hundvalpen jag sett, med en mankhöjd upp till mina höfter och vägde 53 kilo. Lite större än vad jag är van vid som sagt. Dock var inte vädret det bästa så någon solbränna blev det inte.

Nu sitter jag och har dö tråkigt på jobbet. I min tråkhet här på jobbet bjuder jag på en bild från balens efterfest som jag hittade på internet.


Söndag

Igår hade jag fullt upp. Dagen började hos Karro med lite sol och bad, och sedan åkte vi hem till Johanna för att fira bröderna Kärrström som fyllde 20 med ett litet överaskningskalas. Det var himla trevligt och blev väldigt lyckat måste jag säga.

Idag skulle jag åkt med syster min till trehörningen, men så visade det sig att hon fått halsont under natten och detta innebär alltså inge sol eller bad. Så nu sitter jag hemma och vilar upp mig inför morgondagens arbete. Snart ska jag nog äta lite lunch också, men först ska jag tv-titta.


Elin


Fredag

Idag har jag genomfört min andra arbetsdag, och denna spenderade jag med min kollega Linda ute på Coop Forum i Västberga. Där försökte jag övertala människor att det visst är en bra idé att bli månadsgivare hos Rädda Barnen. Det gick mycket bra för mig, men nu är jag väldigt trött.

I helgen ska jag ta sovmorgon (jag har nu gått upp kvart över sex två dagar i rad och jag är heelt ovan med det) och så ska jag fluffa med taxarna. Kanske ska jag se efter om några av mina kamrater har för sig något roligt, men jag får se.

Nu tittar jag på Mean Girls med min syster, och det är väldigt spännande.


Elin

hotland

Idag bär det av upp till Värmlandsskogar för att hälsa på Jonas(2)s faster och hennes man. Detta ska bli trevligt och spännande då jag inte är allt för ofta där uppe. Så i helgen ska det hinnas med att både bada i Klarälven (ja mamma Lena jag ska bara göra det om jag är frisk) och att äventyra Värmland. Dessutom har de en egen gård om jag har förstått det hela rätt med typ 100 kossor så jag ska klappa kossor också i helgen. Mysigt och trevligt!

Nej nu är det fikarast sen hem och packa innan Jonas kommer och hämtar mig.

Ciao/ Carin

Nyheter

Idag kommer jag med både bra och dåliga nyheter. Vi börjar med de dåliga, det brukar kännas bättre. Jag är fortfarande sjuk och jag känner att min röst snart är tillbaks där den var dagen efter studenten, alltså noll. Halsen känns nu alldeles röd och uppskuren där varje sväljning känns rent ut sagt förjäklig. Smärtan skulle kunna liknas med att snurra runt en kniv ett varv samtidigt som någon trycker ihop halsen så den blir helt ihopmosad. Eller nej jag kan inte förklara smärtan, men smärtan i halsen jag lider av just nu tar sig lätt in på topp tre av "mina värsta halsont-sjukdomar i livet" listan. Så nu kan ni tycka synd om mig.

Från dåligt till bra, vi glömmer de dåliga nyheterna för en stund och ser fram emot kvällen då de bra nyheterna går av stapeln. Jag hoppas att ni redan förstår vad jag menar, men jag ska vara övertydlig så ingen går miste om ett utav årets mysigaste tvprogram. Ikväll klockan 20.00 på tv4 börjar nämligen Sommar med Ernst! Jag gillar det programmet starkt, och Ernst också! Så nu börjar nedräkningen, bara 90 minuter kvar.RSS 2.0