Dagens tips

Dagens tips får dela inlägg med Dagens I love SJ.

Dagens tips: När du hittat en riktigt billig biljett till vald destination (165 till Karlstad), BOKA BOKA BOKA. Gör inget dumt som till exempel att avbryta för att logga in på prio-kontot.

Dagens I love SJ: Hittade en riktigt billig biljett till Karlstad, och började boka. Kom sedan på att jag kunde segra över systemet genom att betala med prio-poängen, avbröt och loggade in. Plötsligt kostar samma biljett ungefär 140% mer än för två minuter sedan. Istället för 165 vill nu SJ att jag betalar 392. Varför vet jag inte, men jag betalade glatt. Eller ja, inte så himla glatt kanske...


Elin

Söndag

Sitter nu i soffan och väntar på att få sova. Det har varit en hård helg i hemma i Tullinge. Tanken var ju att jag skulle åkt till Småland för att springa, men lite halsont satte käppar i hjulet. Igen. Andra stafetten jag missar på grund av ont i halsen. Whats up med det egentligen?

Fredagen spenderades i casa del Persson med Johanna, Karro och Ellen. Vi åt middag och hängde. Det var himla kul. Så kul att lördagen spenderades i stan med sagda kvinnor minus Karro plus Malin. Också det var mycket trevligt.

Eftersom jag börjat helgen med en massa trevliga aktiviteter så tänkte jag att jag avslutar i samma anda, och vad passar då inte bättre än lite Pay'n Jump på Runsten? Jag och mamma agerade precis som förra veckan medhjälpare, medan Malin och ponnyhästen stod för hoppandet. Denna gång tog vi oss runt hela banan på två höjder med bara en rivning och en vägran. Mycket bra tycker jag.

Och nu när jag äntligen skrivit klart detta inlägg får jag sova. WOHOOOOOO!!



Elin

Onsdag

Nu har vi klämt en pizza/kebabtallrik (beror lite på vem man är) och kollar på tv. Mest jag som kollar dock. Mest för att jag har svårigheter att resa mig när jag redan satt mig ner. Detta beror på fruktansvärd träningsvärk från måndagsgympan, som sedan byggdes på till extrem träningsvärk från tisdagens löppass med Rebecka. Att jag sprang Pampas Night idag kommer nog inte göra det lättare att transportera min kropp imorn.

Pampas Night ja. Det gick ganska bra, fast det är ju alltid lite lurigt att springa nattorientering med ficklampa istället för pannlampa. Och även om jag ibland stannar för att kolla på kartan när jag är trött så var det idag nödvändigt att stanna för att ens kunna läsa den i ficklampsljuset. Men riktigt kul var det i alla fall.

Nu är det dusch dags, eftersom jag inte duschade i Karlberg utan bara bytte om. Man är ju en äkta äckel-orienterare!


Elin


Lägger upp den här bilden, eftersom mamma var med och sprang idag också.


Måndag

Igår var vi i Upplands Väsby på hästhoppning. Malin och Poison tävlade och jag och mamma agerade back up team. Team Sundqvist liksom. Själva tävlandet gick, enligt Malin, mycket bra. Detta trots att hästen vägrade ut sig på fjärde hindret.

Teamandet gick bra. Det enda missöde vi hade var när den lilla hästen vägrade gå in i trailern. Vi drog och puffade och grejade men den rörde sig inte en meter. Efter ungefär en kvarts stillastående så kom hästen på att den också ville med hem, och gick snällt in. Kul grej.

Så här såg det ut när de värmde upp.


Elin

Lördag

Igår firade jag och Joppson att jag klarade min omtenta med att gå på bio. Vi såg Contagion, och jag tyckte att den var ganska bra. Den påminnde lite om en dokumentär tycker jag.

Ska snart iväg och möta Jonas nere i centrum så vi kan komma på vad som ska ätas till middag ikväll. För att underhålla alla som idag läser Cajjsunk så lägger jag upp en bild jag tog på mig själv idag, för att öva lite på att plocka bort finnar och grejer. Ser ju rätt slät ut så jag får nog vara ganska nöjd.



Elin

Bajstenta

Idag har jag skrivit min hittills sämsta tenta. Den kommer säkerligen vara en av de sämsta jag någonsin skriver genom tiderna. Jag fick verkligen inte till det, satans jädra Programmering. Alla metoder, listor, objekt, kommandon snurrar fortfarande i mitt huvud. Jag är så arg, så arg för att all Programmerings-pluggtid inte gav någonting. Usch!


Det blir väl inget annat än omtenta i Januari, men någon gång måste man ju prova på det där med omtentor också. Jag ska nog banne mig skicka upp böcker, föreläsningsanteckningar, övningar osv. till min kära fader där hemma. Så han kan värma upp lite och återuppliva gamla ingenjörsminnen tills jag kommer hem på jullovet, så han kan hjälpa mig.
Och inte nog med det, man får inte tid att sörja heller, utan direkt efter är det full fart med matten. Just nu älskar jag verkligen tentaperioder. Nej nu ska jag inte vara bitter längre utan istället se fram emot Söndag då det både blir spadag med tjejerna och Jonas äntligen kommer hem. Vet inte hur många gånger jag måste gå och kolla så att ytterdörren är låst innan jag kan sova när inte Jonas är här.
Bara femton minuter kvar tills Bonde söker fru, och min efterlängtade pluggpaus <3
HEJDÅ

Onsdag

Chillar gaaaaaalet med Bosse, Felix och Joppson. Det är niiiice. Vi har precis ätit pannkisar, och nu hänger vi mest. Det är rätt skönt det också, fast jag är lite ledsen eftersom jag missade Brottsplats USA på TV4Fakta nyss, och vi har ju inte den kanalen hemma så man måste ju passa på här.

Huvudvärksstatusen är sådär. Har fortfarande ont, men diagnosen hos vårdcentralen var bihåleinflammation. Jag känner mig lite skeptisk till den diagnosen eftersom jag gjorde som vilken annan hypokondriker som helst och gick hem och läste på vårdguiden. Det enda symptomet som stämde när jag läste där var huvudvärken, vilket innebar att min skepsis fick lite mer under fötterna. Men vad vet en ko?


Nu ska jag, waaaaaaait for it, plugga. Kul grej.


Elin



DAGENS MIDDAG!!!!

Måndag

Idag fick jag ångra gårdagens aktiva livsstil. Har ont i huvudet. Igen. Dock inte lika mycket som under helgen, så jag håller tummarna för att detta är på övergående. Det skulle vara döden att få så ont igen nämligen. Jag skulle grina som ett litet barn som precis tappat glassen i backen. Vilket jag i och för sig gjorde till och från under helgen också, men det är en annan historia.

För att tänka på något annat så tänkte jag ta en stylish dagens outfit bild, men lyckades inte så bra att fånga den där äkta modekänslan. Det fick därför bli två halvdana, men det borde inte vara några problem kan jag tycka.

På mig har jag idag: tröja från H&M, kjol från Monki och ett par strumpisar från H&M.


Nu, mer Pretty Woman!!!

Elin

Mer söndag

Eftersom jag tycks bli överaktiv av att äta mat (har bara ätit frukt sedan torsdags kvällen) så var vi ute och gick lite idag. Först var jag lite tjurig för jag tyckte att det var pinsamt att Jonas hade dunjacka (MEN FÖR FAN DET ÄR OKTOBER!) men när vi gick tillbaka till hemmet för att hämta kameran så blev det bättre. Då blev jag nöjd.

Sitter och taggar popcornen som Jonas lovat mig när jag ätit frukost, lunch och middag och då kan jag passa på att lägga upp en svamp från promenaden. Ja alltså inte en riktigt svamp, utan en bild på en svamp.



Elin

Söndag

Har nu lyckats återuppstå från den huvudvärksdvala jag befunnit mig i sedan i torsdag. Vaknade med ont i huvudet, gick till skolan och fick mer ont, åkte hem och dog i sängen, gick ut med hundarna och misstänkte att huvudet skulle sprängas lite. Torsdag kväll, hela fredagen och hela lördagen har gått i spränghuvudvärkens tecken. Jag har befunnit mig i sängen eller i soffan. Lyckades fixa lite feber, och för att veta att jag lever så passade jag på att äta gröt som efter en halvtimme kom upp igen.

Nu är jag hur som helst feberfri och har nästan inte ont i huvudet alls. Jag är helt salig! Speciellt som jag i natt nästan lyckats sova hela natten också. Ett åstadkommande så här i sjukdomstider.

Nog om detta. Idag har jag, för att fira min nästan friskhet, firat med att äta frukost och lunch (!!!) samt med lite lägenhetsstädning. Har varit sjukt aktiv om man jämför med de senaste dagarna. Som grädde på moset har jag dessutom haft på mig kläder nästan hela dagen. YEEEEAAH!


Typ så här glad är jag nu!


Elin

Redan?

WHAT? Redan tentaperiod på gång?
Nu ska jag ge Programmeringen och Matten en riktig match.

Måndag

Eftersom det senaste inlägget jag skrev handlade om mat tänkte jag att detta också borde göra det. Idag gjorde vi pizza till middag, och den blev raka motsatsen till köttbullarna. Den blev mosig och blöt, och jag skyller på tomatsåsen. Är lite tjurig nu, men det kanske går över tills på onsdag i alla fall.

Har i helgen varit sjuk och vart på ferre. Ferren var kul, sjukdomen sisådär rolig. Hade också besök av Jonas familj under helgen, så det får nog räknas in på plus-sidan av helgens balansräkning.

Nu kollar vi på sporten(som om man hade kunnat kolla på något annat den här tiden?!) och det är som vanligt fullt med fotboll som jag älskar in my heart! Nu pratar de dock om någon dude som kallas Slatan? Vet ej vem det är, men jag kanske kan googla det om jag vill.

Måste fokusera nu
Elin


Känner så här om pizzan

Torsdag

För att fira att Jonas kom hem igår gjorde jag köttbullar. Anledningen till detta var, förutom firandet, att Jonas lät mig välja mat samtidigt som han önskade något svenskt. Alltså blev det köttisar.

Kände mig lite skeptisk till hur de skulle smaka när jag upptäckte att äggen var någon dag gamla och när det bara fanns hel vitpeppar på affären. Men det blev mycket bra. Jag lyckades mortla vitpepparn så den var närapå finmald, och ägget som jag hade i verkade fungera bra.

Lyckades få till köttbullarna i nästan samma storlek och ganska runda. Är mycket stolt över detta åstadkommande. Däremot blev bilden som jag tog på mina köttbullar inte så bra. Det ser rätt äckligt ut, men eftersom jag är så nöjd så lägger jag upp den ändå.




Så där. Ett helt inlägg om köttbullar, och min magiska kok-konst.
Elin

Onsdag

Igår var det träning i klubbstugan och jag sprang och sprang och sprang. Sen sprang jag in i en gammal rotvälta, gjorde ett svandyk och grina lite. Fick fett ont i låret och var övertygad om att jag skulle få ett fett blåmärke som jag kunde visa upp så Jonas mfl skulle tycka synd om mig. Men se på fan, inte en skymt av något blått på låret. Lite röda sträck blev det. För lite för att jag fortfarande ska kunna klaga på att jag har ont, trots att jag faktiskt har det. Värdelöst med andra ord.

Igår blev även Felix spårchampinon, så nu är båda männen dubbel champinjoner. Väldigt kul. Nästan lika kul som det var tråkigt att det inte blev något blåmärke på mitt ben.

Idag kommer Jonas hem och jag är glad. Om man bortser från avsaknaden av blåmärke, som sagt var.


Elin

Måndag

Sitter och försöker komma över den fruktansvärda lök-gråt jag lyckats få i och med mitt soppkok. Började med medel jobbig lökgråt, som när jag gnuggade mig i ögnonen med lök-fingrar blev väldigt jobbig lök-gråt. Dödens lök alltså.

I helgen var jag och sprang med mamma och pappa. Dessutom fyllde pappa år, GRATTIS i efterskott. Mycket festlig helg med andra ord. Felix var också med, och under lördag förmiddag satt han och posade på altanen. Då såg han ut så här



Elin

Min söndag

Idag har jag varit väldigt duktig. Jag har hunnit med allt detta:
  • pluggat
  • sprungit
  • handlat
  • storstädat
  • rensat garderoben
  • bakat bröd
  • gjort storkok, så nu har jag bunkrat upp med matlådor
  • tvättat
Ja jag är helt enkelt väldigt stolt över mig själv, så nu ska jag ta mig en kopp te med skummad mjölk och stoppa ner fötterna i fotbadet.

RSS 2.0