Just nu

Här är jag snäll och följer med Malin till kliniken med hästen vid kvart i sju på morgonen, och vad händer? Jo, när vi är klara hos veterinären och ska lasta vägrar hästen gå in. Den vägrar så mycket att vi nu stått här i en och en halv timme. Funderar på att göra hamburgare av den...


Elin


Lördag

Sitter i soffan och myser med taxarna som ikväll är på besök. Jag är lite loj, Bosse är på helspänn och Felix svettas som om det vore en bastu vi är i. En rätt okej kombination med andra ord.

Dagen inleddes med lite sång och dans i lägenheten innan jag gick ner till taxmännen för lite solning. Jag var så nöjd när jag kom ner att solen var framme trots att det, enligt yr, skulle vara molnigt. Slängde av mig tröjan och hoppade upp i liggstolen med boken i högsta hugg, bara för att inse att solen går i moln. Men tapper som jag är ger jag inte upp, utan är kvar ute och fryser i en timme innan jag ser mig själv som besegrad. Efter det hängde vi inne, trots att solen så klart dök upp så fort jag stängt dörren.

Nu har jag precis knäckt en lättöl för att visa att jag är vuxen (något som dock faller på att jag dricker den med sugrör) och snart börjar Eurovision.


Elin


The return of Guld-Joppe

I lördags var det EM i Falun vid hoppbacken i Lugnet. Vi började dagen med uppstigning klockan 05.15 för frulle och sedan bar det av till publiktävlingen, som gick bra orienteringsmässigt men som på den fysiska fronten lämnade en del att önska. Efter målgång duschade vi (utomhus trots möjlighet till innedusch) och sedan gick jag och Josefin till McDonalds och köpte varsin Flurry.

Vid halv ett satt vi bänkade på läktaren, redo att heja som svin. När klockan närmade sig två steg pulsen lite, och vid 14.17 var den i fullt utvecklad intervallhastighet. Efter ett par minuter får vi reda på att nummer 48 i startordningen leder, och benen bär av ner mot mål- och varvningsfållorna. När Jonas ungefär fem minuter senare passerar förbi och upp för trappan, är hjärtat i halsgropen och tårarna inte långt bort.

Nästkommande åtta minuter är fruktansvärda. Som två fanatiska Justin Bieber fans står jag och Josefin och hetsar varandra nästan till bristningsgränsen. Sedan; hjärtstillestånd när Jonas åter passerar över bron och spurtar ner mot mållinjen. Rösten tar slut och hysterin bryter ut fullt när han slutligen landar på andra sidan målet. Löper nästan lika fort som en gasell och anländer till målet lagom för att få en dyngsur kram och en high five, och är så glad att jag inte kan beskriva det.

Grattis Jonas till EM-guldet (och självklart till silvret dagen efter)! Du är helt otrolig!!!Elin


Foto: Lars Rönnols


Söndag

Körde lång KM på Muskö igår. Det gick bra, träffade på Ida i skogen och tappade fokus till en kontroll men annars hade jag koll på läget. Mycket bättre än onsdagens sprint DM, så det var ju skönt. Tog mig runt hela banan på 6,9 km och kom på en femte plats.

I fredags fyllde mamma år, så igår efter lång km firade vi henne på Långbro värdshus. Eftersom jag numera är vuxen så valde jag carpaccio med tryffelmajonäs och krutonger till förrätt, pärlhönsbröst med murkelstuvning, sparris och andra "primörer" till huvudrätt och till efterrätt blev det jordgubbar med jordgubbsglass, pistagemaränger och limecreme. Sjukt avanccerat och sjukt gott. Kom hem och matkomejäste i soffan ett tag.

Så här såg det ut förra året när vi också firade mamma på Långbro


Elin

Torsdag

Igår var det dags för veckans första tävling, sprint DM i Gubbängen. Det gick väl inte så himlarns bra, hade svårt att hitta det fokus som behövs när man kör sprint och hade näst intill ingen framförhållning. Kom därför näst sist men hoppas på att jag kan vara bättre någon annan gång.

Idag har jag gymmat lite, och lyckades med det fantastiska att öka vikten på hantlarna från 5 kg till 6 kg. Det kändes extra bra när jag bytte för att hon som stod bredvid bara hade 2 kg. Hehe, mes. Har handlat innehåll till soppa som jag ska få arslet ur och börja laga snart. HAR BARA INTE ORKAT!!!

Imorn stundar skola, jobb och MAMMAS FÖDELSEDAG! Wohoo!


Elin

Måndag

Idag känner jag att lördagens långa lopp tar ut sin rätt. Var fett trött när jag gick upp efter 10 timmars sömn, var fett trött efter skolan så jag sov ca 45 minuter och så var jag fett trött på gympan (samma som jumpa, mamma). Nu är det med andra ord snart dags för lite sömn, men först måste jag duscha lite. Sitter och äcklar ner soffan nu.

Imorn blir det riktig skoldag, för då går vi 10-12, 14-16 och 16-18. Känns hårt när man i vanliga fall brukar få sluta efter 12, men någon gång måste man ju träna på att vara vuxen (hehe). Är dock glad för rasten på två timmar som innebär att vi kanske kommer kunna hitta på något kul att skriva B-uppsats.

Här kommer lite bilder från när jag var hos Karro senast! ADIOS
Elin

Söndag

Igår var det alltså 10mila i Kvarn utanför Borensberg. Vid tolv anlände vi till arenan (som jag fått lära mig att man nu ska säga, eftersom tc låter töntigt eller något sånt) och hängandet började. Vi hade lite möte, köpte lite grejer och tog lite TBE spruta.

Klockan kvart över två gick starten och vid tio i sex gick jag ut på min 10,9 km långa bana. Sprang den sinnessjukt långa biten till startpunkten (typ en halv kilometer) och sedan sprang jag vidare mot ettan. Kom lite snett men skärpte mig sen. Var rätt grym resterande 10 kilometer av banan och kom i mål 91 minuter senare. Var inte ens så trött förrän jag var 50 meter från målet och kom på hur långt jag sprungit. Är dock rätt nöjd.

Bytte om och åkte hem lyssnandes till 10milas webbradio. När vi lämnade Tumba insåg jag att jag glömt nyckelbrickan till porten vilket innebar att jag inte skulle komma in. Åkte ändå upp och prövade att låsa upp dörren manuellt med det gick inte. DAAAAAAAAAAMN IT. Tur att man har snälla föräldrar som man får sova hos. Vaknade vid sex imorse när klockan ringde för att Jonas skulle gå ut på sin sträcka då, vilket innebär att jag nu är F E T T trött.


Adjö
Elin

Fredag

Nu har förberedelserna inför morgondagens sista sträcka påbörjats. Jag har kört taco till middag och lite fix med bilder för att riktigt komma igång. Kollade även på Jonas när han sprang sprinten idag och det gick ju bra. Jag känner att jag gjort ett bra jobb med coachingen i vinter. Kul för mig!

Skrev tenta tidigare också. Det gick helt okej faktist, så nu är det bara att hålla tummarna i tre veckor innan resultaten kommer. På måndag börjar nästa kurs som består av B-uppsats, så nu får helgen handla om att komma på ett vettigt ämne att skriva om. Har ingen aning om vad jag ska skriva, men jag kanske kommer det till mig som en blixt från ovan!

För att inte tappa fokus på orienteringen så lägger jag upp en bild på en blomma, för de finns ju i naturen och det är ju där man orienterar.
Elin

Tisdag

I helgen har vi kört orientering som brukligt under vårsäsongen. Under lördagens lopp kollade jag knappt på kompassen och sprang därför snett till nästan varje kontroll. Söndagen var bättre och jag ägde nästan fett. Idag (eftersom det är helgdag) så körde vi tävling i Roslagen. Jag var så dålig att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

Snart ska vi ner till mamma och pappa för lite middag, och imorn är det äntligen dags för HUDLÄKAREN!!!!! YEAH!! Inga mer utslag, och jag kommer bli snygg och se ut precis som Tyra Banks efter det. Wohooo!

Nu måste jag piffa till mig så att jag kan visa mig ute. Tjingeling!


Elin

RSS 2.0