Lördag

Eftersom det är en lördag idag börjar vi med ett så kallat matteproblem.

Tre män går in på ett café och beställer varsin kaffe. Kaffe kostar tio kronor styck så servitricen får en tio av varje person och har då trettio kronor i sin hand. När hon ska slå in priset i kassan kommer chefen och säger att männen är stammisar och ska därför få lite rabatt. Servitricen slår in 25kr i kassan och tar en femma att ge tillbaka. Men så kommer hon på att hon inte kan dela en femma på tre. Så hon tar fem en koronor ur kassan istället, men inser att hon inte kan dela det heller på tre. Därför tar hon två kronor och stoppar i egen ficka och ger tillbaka en krona till varje kille. Hur mycket har då varje man betalt för sitt kaffe.
Man räknar lätt ut att de har betalt nio kronor vars för kaffet. Och nio gånger tre är ju 27kr, Och sen har ju servitricen två kronor i sin ficka. 27+2=29.
Frågan är då: Var är den sista kronan?

Ja, detta var det som under gårdagens middag disskuterades, och nu får alla ni som följer Cajjsunks spännande vardag att ta del av detta problem. Eftersom jag läser matte C på ett halvår vet jag ju såklart vad svaret är. Lätt.


Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0