Mindre glad

Nu ska jag uttrycka min ilska till min lata pucko klass.

Vi har sen i början av den här terminen haft en ny lärare i engelska. Hon kommer från Kanda och kan därför inte så mycket svenska och pratar engelska med fransk brytning. De första två lektionerna var hon något förvirrad när det gällde vilka tider vi slutade och det slutade med att vi fick sluta efter 20 minuter båda gångerna. Detta ledde i sin tur till att klassen insåg att Sylvianne, som hon heter, var lätt att utnyttja på det sättet att man kunde be att få inställda lektioner mot att vi läste text hemma osv.

Det har nu gått ca tre månader och vi har haft väldigt väldigt många inställda lektioner när någon kännt att  de inte orkat gå och istället pratat med Sylvianne så vi fått gå hem istället.

Igår satt jag på en av lektionerna och tjuvlyssnade helt fräckt när ett par av mina klasskamrater satt och disskuterade detta med vår andra lärare. Där sitter de och har mage att säga det är så dåligt att vi aldrig har lektioner och att vi får alldels för lång tid på oss att göra saker (här är det en uppsats som större delen av klassen bestämt när vi ska lämna in) och att man inte förstår vad hon säger. Nej det är självklart att du inte förstår om du sitter och pratar samtidigt. Jag tycker det är dåligt att de sitter där och gnäller när det är de som tagit besluten att be om inställda lektioner och lång tid till uppsats. 

Men jag tänkte att detta ska minsann jag inte bry mig om( efter mycket om och men, lollop var tvungen att nästan binda mig för att jag inte skulle gå till attack). Men idag hände något som fick det att rinna över. 

Vi har engelska och  någon säger att vi börjar 20 minuter innan. Vi kommer dit till tio i men Sylivanne är inte där. När klockan är hel kommer en annan lärare och släpper in oss i klassrummet. Dock sitter jag och lollop en bit bort så vi märker inte förän efter ett tag att de gått in så vi kommer lite efter, och därför har jag inte all fakta på detta. Men när vi kommer in i klassrummet är lamporna släckta gardinerna nerdragna och alla knäpp tysta för att låtsas att de inte är där. Allt detta för att slippa lektionen.

Men, tänker ni då, var det inte just dessa elever som igår satt och tjöt om att vi inte hade några lektioner? Jo, just dem. Aj aj, "gör inte som jag gör, gör som jag säger" där.

När klockan är tio över kommer vår lärare in i klassrummet och tror att det är en annan klass där eftersom det är mörkt. Hon går ut och det börjar finssas och tisslas och tasslas. Jag hör saker som "nu kan vi gå" och "vi går om några minuter". Då blir jag arg och det är detta som är anledningen till det här inlägget.

Efter någon minut kommer vår  lärare in igen och inser då att det visst är vi. Hon låter lite sur, och det med rätt. Hela klassen, men speciell de som igår pratade med vår andra lärare och funderade på att gå till rektorn, är ett gäng jävla barnrumpor. Fan att man orkar hålla på det sättet. Jag säger inte att hon är den bästa läraren, men ge henne en jävla chans.


Elin

Kommentarer
Postat av: Anonym

om du nu är så jävla taggad på att gå till attack gör det öga mot öga och inte på din blogg..

2009-03-30 @ 10:36:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0