Fredag

Idag har jag som vanligt åkt skidor. Som vanligt var det skitjobbigt, framför allt på slutet. Och som vanligt är jag trött. Med stora bokstäver. TRÖTT.

Jag har idag tagit två rekord. Först ett kilometertids rekord på 5.54, och sedan ett basturekord för denna säsong på säkert en hel halvtimme. Detta är mycket bra för mig som inte gillar att basta mig svettig, jag tycket det är äckligt. Men rekord blev det.

Igår var vi på  födelsedagsfika hos Anders och Pia mfl, himla gott. Och trevligt för den delen. Väldigt kul också, speciellt på vägen hem när jag frågade om man kunde göra giftiga ormar ogiftiga och mamma svarade att det är väl bara att ta bort tungan. Det visade sig  att hon trott hela sitt liv att ormars gift kommer från tungan, och att det är därför den är delad längst fram. Jag och pappa skrattade mycket och länge åt detta.

Nu är  det dags för middagsförberedelser, och jag tänker rikta in mig på hummer och efterrätt.
Adios
Elin



Så här hade det kunnat sett ut här uppe om det varit sommar och inte vinter

Onsdag

Idag har jag haft min första vilodag sedan jag kom upp hit till Bruksvallarna (om man inte räknar med julafton, men det gör inte jag). Det var riktigt skönt. Dock var jag ju tvungen att sysselsätta mig med något så det blev att läsa ca 70 sidor i min favoritbok, Kalkyler som beslutsunderlag. Den är verkligen superbra, och till alla som inte har läst den borde verkligen göra det. Sån spänning, sådana intriger. Herregud alltså!

Idag blir det ett bildlöst inlägg eftersom kameran ligger i en påse på övervåningen på upptining. Den har varit ute och ville inte få kondens i sig, så nu är den på viloläger.


Elin

Tisdag

Idag har jag faktiskt åkt skidor. Det var liksom fjärde dagen i rad, och det är ungefär så mycket jag tränat under hela november. Rätt nöjd var jag när jag tagit mig upp för den sista backen. Men det är jag som sagt var alltid.

När jag var längst bort på rundan så var det himla fint. Det såg lite ut som i Sagan om ringen, och jag tänkte att när jag kommer tillbaka då är det fram med kameran som gäller. Självklart gick det inte att se samma sak hemifrån som från spåret, och solen var till viss del täckt av moln. Men jag gick ut ändå, för lite fint var det trots allt.



Elin

Söndag

Idag har jag återigen åkt skidor, trots den träningsvärk jag lyckats dra på mig. Men som de säger, smärta är bara vekhet som lämnar kroppen. Alltså drog jag på mig skidorna för att ta en tur igen. Eftersom jag inte åkte så fort så hann jag bli irriterad på x-antal människor som inte kunde skidspårsregler. Speciellt när jag i princip kröp upp för sista backen och blev tvungen att kasta mig ur spår flera gånger på grund av människor som åkte på fel sida blev jag sur.

Men detta varade inte så länge då jag till sist insåg att nu är jag ju äntligen uppe. Det var mitt bästa ögonblick på hela dagen; när jag kom upp för backen.

Nu har jag, hör och häpna, pluggat lite. Med betoning på lite. Jag har läst ungefär 15 sidor i boken kalkyler som beslutsunderlag, och den är fortfarande inte spännande. Men jag kör vidare, vid någon punkt måste ju boken bli intressant, eller?


Så här kul är det när man kommer upp för backen och får ta av sig skidorna.


Elin


Lördag

Idag har jag kört säsongens första skidtur. Det var helt vansinnigt jobbigt, och det berodde tyvärr inte bara på föret som faktiskt inte var super. Enligt pappa, men jag vet inte. Jag insåg bara att träning är ett nödvändigt ont för att jag ska kunna ha liiite kondition i alla fall. Så imorn, om det inte är för kallt så ska jag ge mig ut igen. YEAH.

Igår var det julafton (om någon missade det). Det var himlarns mysigt, ohc jag åt MASSA mat. Eller, det där var inte sant. Jag åt köttbullar och prinskorv som alltid, eftersom det är det enda på julbordet som jag uppskattar. I och för sig åt jag x-antal köttbullar så det blev rätt mycket mat ändå.


Felix väntar på tomten


Elin


Julafton

Idag är det den stora dagen, julafton! Vi sitter här i stugan i Sälen och har precis varit ute på en julpromenad bland fjällstugorna och all snö så nu är vi alldeles röda om kinderna och sitter inne och dricker varm saft. Snart ska vi iväg på julbord, för första gången i mittt liv ska vi iväg och äta ordnat fint julbord på julafton. Jag föreställer mig att det kommer vara som i Sunes jul, haha. Så vi får se om jag överlever allt. En sak som är säker är att jag kommer drabbas av matkoma, men det är det värt, det är ju bara jul en gång om året. Efter julbordet bär det av hem till jaktstigen där vi ska spela julstress och sno julklappar från varandra, och efter det kommer de riktiga julklapparna. Yes, äntligen! Jag vet jag har fortfarande inte vuxit upp, men det är alltid lika spännande.

Nu påpekar Jonas att jag aldrig skriver något om honom och att han känner sig utrfryst så här ger jag honom några rader. Idag har Jonas sovit istället för att hjälpa mig att göra frukost, där efter har han förlorat över mig på Yatzy och nu sitter han och äter apelsin, och ska snart knäppa skjortan. Sen gillar jag ju honom också, tihi. Hoppas han är nöjd nu :)

God jul på er allesammans!
/Carin

Torsdag

Dagen började med att jag ringde och väckte familjen Leandersson klockan 07.05. Det är nämligen så man gör om man är en himla snäll flickvän. Eller om pendeltågen inte går som de ska och man har en buss att passa och är osäker på om det finns tillräckligt med taxipengar på kortet.

Sen när det var klart visade det sig att Malin visst hade taxipengar, och att Jonas inte behövt gå upp fem över sju, men det är en annan femma. Vi hann i tid till bussen också, gött mos.

Nu är vi hur som helst i Bruksvallarna för julfirande. Snart är det dags för Sagan om konungens återkomst, men innan det måste jag äta mer pepparkaksdeg och dricka mer julmust.




Elin

Sälen

Idag på morgonkvisten visade termometern cirka minus 28 grader så det blev en härlig spelförmiddag med allt från fia med knuff till svensk skitgubbe. Jag var som vanligt väldigt skicklig och var nästan alltid med i toppstriden medan mamma och Erik ofta var de två sista som kampades om skitgubbeplatsen. Efter lunchen som bestod av risgrynsgröt och skinksmörgås drog jag, Pia och Erik till hundfjället för att glida i backarna och hälsa på trollen i trollskogen. Det var väldigt trevligt trots den stränga kylan.

Nu har jag värmt upp mig och startat julmusiken och ikväll är det jag och pappa som har maten. Jag har nyss hjälpt till och klippt upp äcklig fisk eftersom att pappa är lite begränsad i sitt arbete då han fortfarande har ena handen i ett paket. Jag tycker fisk är så äckligt, kanske ska jag växa upp år 2011 och lära mig äta fisk? Nej dags att hoppa vidare till köket, och förresten idag är det dan före dan före dopparedan.

Tisdag

Idag har det varit en hård dag i skolan. När föreläsaren väl drog igång gick det såå fort. Alltså inte alltid utan han varvade snigelfart med superspeed, och det var fett jobbigt att hänga med. Men det gick bra ändå.

Sen var det dags för seminarieuppgiften. Den där jävla uppgiften alltså, jag vill bara kräkas på den. Fattar inte hur de kan planera in så vi läser tre veckor på en vecka. För det gör vi. Hade vi inte kunnat läsa någon annan kurs lite snabbare istället, jag menar vi behöver ju faktiskt inte ha tre dagar ledigt vissa veckor.

Nu ska jag sova så jag pallar gå upp imorn när jag ska, för det gör jag inte annars. 06.15 är inte min bästa uppstigningstid. Inte alls!




Elin


Fjällen

Jag sitter inte på föreläsning som Elin, jag sitter närmare bestämt i en mysig fjällstuga i Tandådalen tillsammans med familjen och Pia och Erik. Idag har jag varit ute och kört lite race i backen, nu äts det våfflor och lyssnas på julmusik och snart väntar bastun.
Ciao/ Carin

Tisdag

Sitter på föreläsningen och väntar på att vi ska dra igång, eftersom föreläsaren kör intro till hela företagsekonomi a. Detta vet jag eftersom vi redan haft denna intro, fleeeera gånger. Dessutom märker han inte av rundgången, vilket tycks vara jobbigt. Jag märker den inte heller, men Malin gör det.

Och NU börjar vi, YEAH!


Elin

Dagens juloutfit

I dag firar vi julafton här på berget, eftersom Jonas åker hem imorn och jag åker till bruksvallarna på torsdag. Därför bjussar vi på dagens jul outfit!


Åh va kul vi har sa jag och kisade!


Jonas tyckte inte det var lika kul med bild, men han var tvungen..


Nu återgår jag till handbollen
Elin


Lördag

Idag har jag inte gjort så himlarns mycket. Jag gick upp vid elva (apaskönt med sovmorgon efter en vecka av uppstigning halv sju) och sen åt jag frukost och plockade lite och vid halv två gick jag ner till mamma och pappa. Där hängde jag lite mer, fikade och åt middag bland annat.

Sen hittade jag objektivet till mammas och pappas gamla kamera, så jag lånade det vilket innebär en ökning till två objektiv i min kameraväska. WOHOOO!


Malins öga med mor och far objektivet och 10+ lins


Och en något suddig bild på objektivet i fråga



Allt för nu,
Elin


Fredag

Idag har jag insett att tre veckors föroläsningar och seminarium intryckta på en vecka inte är att rekommendera. Mitt huvud är helt fyllt av ekvivalenttal, påläggsbaser och jag vet inte vad. Jag har ingen aning om vad jag gjort den senaste veckan, för jag har lärt mig så mycket att jag glömt allt. I alla fall så känns det så.

Men nu har jag helg, och det är GÖTT! Jag ska bara vila vila vila och äta. Ikväll har jag börjat med det, en en-timmes tupplur samt en middag bestående av klyftpotatis och köttfärsbiffar med feta. Gotte gotte. Och nu väntar ostbågar, FETT GOTT.



Tjingeling
Elin

Onsdag

Just nu gör jag middag som den hemmafru jag är. Har lyckats dra på mig halsont, så det blev ingen Mila ikväll vilket var lite tråkigt. Men det är saker som händer, jag tar min seger nästa gång istället.


Så här ser nog Jonas ut nu, för han är ute och springer. Mamma ser nog nästan ut så, fast med lite annorlunda kläder. Det är ett vinnarface för er som undrar!


Elin

Tisdag

Idag har jag pluggat på heltid, från åtta till fyra. Det kändes tungt, men jag var rätt duktig. Vi körde järnet med seminarieuppgifterna, som för övrigt var sjuuuuuukt svåra. Det blev fett bråttom, eftersom de ska vara klara till imorn och vi fick lära oss hur vi skulle göra idag på de två föreläsningar som vi hade. Not my thing.

Hur som helst, eftersom jag är ovan med heltid och Jonas har lite ont i knät så valde vi att prommenera upp till träningen istället för att springa. Dessutom gick vi hem också, vilket jag är fett nöjd med.

Veckans, om inte årets, kommentar kom från pappa på detta inlägg och löd så här: "Bara kämpa på - har för mig att även Bridget lyckades snärja nått på slutet". Pappa, detta gjorde min kväll. Väldigt roligt tyckte både jag, Malin och Jonas...






Elin

Måndag

Idag när jag tränat (eh ja ni hörde rätt, TRÄNAT) klart så hade jag fått ett meddelande på i min röstbrevlåda. Det var från någon konstig snubbe och löd så här :"hej, ehh jag vet inte om du minns mig men det är Martin Sand. Vi gick i samma klass på gymnasiet, i Hallsberg på Alléskolan. Ehh... jag är blond, en och åttio och eh, ganska snygg. Ja det är jag.. Men jag tänkte bara att ehh... jag är ju singel nu, så att om du också är det kanske vi kan ehh.. träffas och ta en fika, en kopp kaffe... Ja, ehh, ring mig när du hör det här!"

När jag berättade detta för Malin och mamma, blev Malin glad. Men jag är ju singel, sa hon, vidarebefodra honom till mig! Och sen när jag berättade att Marremus kommer till Södertälje på nyår blev hon helt lyrisk (nästan). Så Martin; YOU GO GIRL! ;)


Så här glad var Martin en dag i Oktober när vi gick i ettan


Elin


Lördag

Blir en superfast bloggning nu, för vi ska snart iväg. Jonas ska på finmiddag och jag ska till centrum för att hänga tills han kommer hem. Eller? Haha nej, jag ska köpa mjöl. Vi skulle ha bakat lussebullar idag, tills vi upptcäkte att vi hade minst en dl mjöl för lite. Då blev jag lite ledsen.

Men hur som helst, idag firar vi gårdagens tenta med lite Lady Gaga. Eller?




Elin

Oflyt?

Hej och hå, tentaångesten börjar krypa sig på. Dock går jag mest och oroar mig för att jag inte är stressad på riktigt än, jag borde vara helt förvirrad och sönderstressad. Men det kommer väl, tyvärr börjar jag inse att jag ligger efter jämfört med förra perioden men jag har lovat mig själv att jag ska ta tag i det nu, eller imorgon! På riktigt! Jag måste berätta om störtsta oflytet jag råkade ut för igår.

Jag hade varit i skolan tills en bit efter åtta på kvällen och bestämmer mig för att gå till Ica (vid skolan) en snabbis oc handla hem lite mat. Väl inne på Ica kommer jag fram till att jag får åka buss hem eftersom att jag varit så duktig och pluggat hela dagen samtidigt som jag har matkassar att bära på. Så jag skyndar mig på Ica för att hinna med 20.35 bussen. Jag står vid busshållsplatsen halv åtta och är i god tid.

Klockan 20.35 rullar mycket riktigt en buss in (ovanligt att skånebussarna är i tid i vinterväder). Jag hoppar på bussen och drar busskortet glatt och slår mig ner i bussätet. Efter ett tag slår det mig att jag inte alls känner igen gatunamnen och hållplatserna, först undrar jag om de bytt namn på alla hållplatser innan jag tittar ut ordentligt och inser att jag sitter på helt fel buss. Fan! Jag trycker på stanna och rusar ut på nästa hållplats. Väl därifrån fick jag leta mig hemåt och promenaden blev uppåt 3 km med skolväska och matkassar. Då tyckte jag verkligen synd om mig själv, vad hade jag gjort för att förtjäna det? Under promenaden hem ringde jag mamma och beklagade mig lite, hon tyckte iaf synd om mig. Himla oflyt helt enkelt (inte klantigt)!

Möjligen kan jag plåstra över oflytet med att jag och jonas nyss upptäckte att vi har alla kanalar på vår tv. Och då menar jag verkligen alla, allt ifrån svt till ryska sportkanalar. Ja vi har nog fått in alla världens kanaler, det är nästan 400 st kanaler nu. Vi kan knappt välja. Jag tror att Gud ville vända mitt oflyt med lite flyt!



Onsdag

Idag har jag varit i skolan, och det var ju inte mycket att orda om. Massa plugg och rätt mycket annat också.. Lätt att tappa fokus när det man pluggar är så tråkigt.

Men, det är inte allt jag har gjort. När klockan slog fem i sex ringde vi på dörren vid Mosebacke torg, för lite vernisage. Det var Karro och farfar Olle Ohlsson som ställde ut, och det var mycket trevligt. Eftersom jag missade min bästis öppna hus förra veckan så var det trevligt att få ut kameran på lite äventyr i silvrets värld.

Här är hur som helst lite bilder


Det bjöds på fika


Här är en glimt av Karros ringar

Samt en glimt av farfar Ohlssons halsband

Och här har vi aftonens stjärnor


Det var allt för nu
Elin


Tisdag

Satt nu och skulle kolla på Gossip girl, men den laddade så segt. Smart som jag är tänkte jag "ja, jag byter spelare" och råkade klicka bort mig från sidan jag kollade på=allt det som den laddat redan försvann=jag måste börja om trots att jag sett halva avsnittet redan=det tar återigen sjuuuuuuuuuuuuuukt lång tid=JAG DÖR LITE INOMBORDS!

Nej okej, det är inte så illa. Men jag blir i alla fall mycket mycket MYCKET irriterad på att jag var så korkad att jag inte bara öppnade en ny flik istället. Detta innebär nu alltså att jag inte kommer orka se allt imorn utan måste titta imorn innan jag åker till skolan för på kvällen hinner jag inte. Som Susanne Reuter säger i Yrrol, snacka om problem alltså (Ulla Skoog svarar va jobbigt och sen blir det Clas Månsson reklam). Precis så känner jag nu, ja minus den där reklamen alltså...



Typ så här sa jag nyss

Elin


Söndag

Denna dag har jag spenderat i stan med min mor och syster. Himlarns trevligt och vi fick en massa julklappsshopping gjord. Även en fika hanns med, innan jag tog tåget till huddinge för att kolla på kängor till Jonas (som inte fanns) och garn till mig själv (i en butik som stängde en minut innan jag kom dit). Inget handlat där..

Men eftersom shoppandet i Huddinge gick så dåligt så gjorde jag ett fynd i garderoben hemma. En muchos fin fårskinns kappa som var väldigt varm. Dock hade den axlar av sorten 80-talet deluxe, så jag är lite osäker på den. Men jag har nu rådfrågat experterna Johanna Persson och Cajjan Rosander, så det borde fixa sig.

Så här ser den i alla fall ut

 




Elin

 


Lördag

Idag har jag en hemma dag med diverse skol-arbete. Jätte skojjigt ska det bli.

Innan jag drar igång med detta kan jag dock visa hur fint det är ute.. Lite som ett julkort, typ.




Elin

RSS 2.0